fredag 7 september 2012

Kulturarvsdagen 9 september 2012

Arrangemang i Malung under Kulturarvsdagen den 9 september 2012:

Grönländska hus
  
Följ med på en vandring genom Grönlands historia. Nirs Peter Nordin visar hus och miljöer som kan berätta om hur den fattiga bondbyn Grönland blev kommunens centrum.

Samling utanför Malungs bibliotek kl. 14.00. Vandringen pågår cirka 1 timme.
Gratis att deltaga.


”Under ytan” är temat för Kulturarvsdagen den 9 september 2012 
Historien bär spår av människans påverkan sedan årtusenden tillbaka. Men alla spår är inte synliga. Vilka var människorna och vilka är historierna som med tiden dolts under marken, bakom dörren, under golvet, under vattenytan?


Kulturarvsdagen firas i hela Europa under september månad. Kulturhistoriskt intressanta miljöer, kulturlandskap och byggnader visas upp och deras historier berättas.

– I år vill vi att det som under årens lopp av olika anledningar har dolts, försvunnit eller helt enkelt fallit i glömska ska berättas, säger Agneta Gardinge, nationell samordnare för Kulturarvsdagen.

Fakta om Kulturarvsdagen  

Kulturarvsdagen är en del av European Heritage Days. Samtliga Europarådets medlemsstater deltar i European Heritage Days som årligen lockar miljoner besökare till tusentals lokala evenemang. Riksantikvarieämbetet är huvudarrangör av Kulturarvsdagen i Sverige.


Riksantikvarieämbetets hemsida om Kulturarvsdagen 9 september 2012Inga kommentarer:

Skicka en kommentar