fredag 14 december 2012

Jullunch på Restaurangskolan


Alla i personalen och övriga deltagare var på restaurangskolan idag fredag och åt jullunch.  Som synes var stämningen hög, maten god och alla blev nöjda.

Maten gick ner och alla lät sig väl smaka. Det bjöds på korv, potatis, skinka, sill, lax och mycket annat som hör julen till.

Risgrynsgröt av typen Malta, vilket för övrigt är en språklig missuppfattning. Det ska vara á la mandel men när rätten kom till Sverige från Danmark för ca 100 år sen uppfattades det danska uttalet av mandel som en konstig form av Malta. Därav namnet vi har på denna rätt idag. Saftsåsen hade drag av glöggkryddor, vilket var spännande och rätt gott.
 Efter maten var det dags för den här fotografen att ta en promenad. Solen bjöd på lite scenerier över Malungs horisont medan den gick ner. Det var trevligt att gå runt en stund och se vinterns inverkan på samhälle och natur.
 Det gäller dock att vara lite försiktig när man går ute. Här gick det bra för folk kom snabbt till hjälp när en kvinna ute med sin hund ramlade på gatan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar